Discord tipp

Ma a Discord program frissítéséről lesz egy kis tipp. A discord csatornák egyre jobban terjednek. Ami jó dolog, de az Arch Linux alatt van egy kellemetlen jelenség: az AUR-ban van, és nem frissül olyan gyorsan, mint ahogy azt a Discord program elvárja. Miért is gond? Mert ha nem a legfrissebb van fenn, akkor siránkozik, és panaszkodik, hogy frissíteni kellene. Ami ennél is bosszantóbb: ilyenkor nem fog indulni a program.

Két Discord tipp

Erre kér megoldást találtunk. Az egyik Discord tippet XeonCpu adta, és érdemes megjegyezni. Töltsd le a honlapról a legfrissebb tar.gz-t, amit a frissítési panaszáradatánál meg is ad. Csomagold ki a tar.gz fájlt azaz jelenleg a tar -xvf discord-0.0.15.tar.gz parancs lesz a jó. Kapsz egy Discord mappát ezt nevezd át discord-ra (kisbetű) majd másold be a /opt mappába felülírva a régit és más az új verziód lesz.

A másik tipp, hogy létezik a discord-canary verzió is az AUR-ban. Ez nem ütközik a sima discord csomaggal, így mellé lehet telepíteni. Ennek a frissítési ciklusa eltér, így ha a sima discord éppen panaszkodik, de az AUR-ban a karbantartó nem frissített (pár nap alatt megtörténik!) akkor simán indíthatod a discord-canary verziót, és nem leszel discord nélkül. Én ezt követem már évek óta.

A MagyArch discord csatornájának a linkje: https://discord.gg/gqSPdQe

Related Posts