Magamról…

Magamról? Illő egy blogban bemutatkozni, így ezzel kezdek.
A múlt évezredben, a 90-es évek eleje-közepe környékén hallottam először a Linuxról. Akkoriban csak a kipróbálás szintjén „használtam”. Felraktam, leszedtem, de hosszabb időt nem bírt ki a gépemen. Majd 2001-ben kezdtem el második rendszerként használni, ami nagyon jó tapasztalatszerzési idő volt. 2007 óta pedig ez az egyetlen rendszerem. Előbb az Ubuntu, Mint vonalat erősítettem, de azután kipróbáltam a Fedorát, MX linuxot, és sok más egyéb disztribúciót.
Jelenleg egy Arch alapú rendszert, a MagyArch disztribuciót használom. A szemléletemben minden disztribúció egyforma: azt kell használni, ami neked az adott feladatra megfelel.

Ami már a „bemutatkozásnál” sokkal fontosabb: a céljaim.

Szeretnék egy olyan blogot összehozni, ami folyamatosan közöl hasznos infókat a Linux témában. Jellemzően azokat a témákat szeretném feldolgozni, amik éppen érdekelnek, foglalkoztatnak. Egy olyan blog lenne az ideális, amiben a kezdők is megtalálják az induláshoz szükséges alapokat, tippeket, trükköket.

Első lépésként a régi blogból kerülnek át a bejegyzések, átdolgozva és aktualizálva.
Második lépésben pedig a YouTube csatornám anyagát dolgozom fel pár szóban, hogy egy helyen legyen minden.
Ezzel párhuzamosan kerülnek fel aktuális bejegyzések is, így mindenképp érdemes a régi olvasóknak is rendszeresen látogatni az oldalt…

Minden cikknél próbálok a disztribúció-semlegességre törekedni, de ez érthető okokból nem mindig sikerülhet. Mindig vedd figyelembe a leírtak, vagy az elmondottak kipróbálásánál: amit leírtam, az a használt Linux disztribúciómnál működött, akkor és azon. A Linux nagy önállóságot követel meg a felhasználótól, kisebb gyakorlat mindenhez kell!

Ahogy látod egy puritán sablont választottam az oldalra, próbálom ezt az írásaimba is átvinni: Egyszerű és mindenki által érthetően szeretném bemutatni a Linuxot.

Ha bármi kérdésed van: 681201()gmail{}com

Laci