Fontos frissítés az SMPlayertől!

SMplayer
SMplayer

Az SMPlayer médialejátszó néhány napja kiadta a 23.12-es verziót, fontos hibajavításokkal és új API-val.
Az új kiadás javította a kompatibilitási problémákat, amikor az MPV 0.37-et használták háttérként. Ezek közé tartozik a videolejátszás nem folytatható szünetből, valamint az audio- és videokodek mpv 0.37-es verzióra való bekapcsolásának problémája.

Az SMPlayer 23.12 is megvalósította az új OpenSubtitles API-t . Mivel az OpenSubtitles.org régi API-ja elavult , és 2023 végére ki kell kapcsolni. Ha feliratok beszerzésére használod a szolgáltatást, akkor erősen ajánlott a lehető leghamarabb frissíteni.

Az Ubuntu 23.10 esetén a rendszertárból telepített SMPlayer 22.7.0 lefagy, vagy a videó lejátszásakor felbukkanó hiba következtében felbukkan: "Hoppá! Valami rosszul sült el. Az MPlayer/mpv váratlanul véget ért. Kilépési kód: 1 ”

A probléma a tesztek során az új 23.12-es verzió telepítésével javíthatónak bizonyult.

További változtatások az SMPlayer 23.12-ben:

  • Javítsa ki az m3u8 kiterjesztésű lejátszási listák betöltését.
  • Javítsa ki a videó remegését/remegését, amikor az idővonal sávra kattint.
  • Egyéb hibajavítások.

Az SMPlayer 23.12 telepítése

A lejátszó a hivatalos .exe fájlt Windows rendszerhez, a .dmg fájlt MacOS rendszerhez és az .rpm/.deb/.snap/.flatpak/.AppImage fájlt Linuxhoz biztosítja, amely letölthető a Github kiadási oldalán:

Szerezd meg ingyen az SMPlayert!

Az Ubuntu esetében a felhasználó választhatja a Snap csomag telepítését (sandboxban futtatva), közvetlenül az Ubuntu szoftverből vagy az App Centerből. Vagy használja a hivatalos PPA-t (ARM eszközök támogatásával) az alábbi parancsok egyenkénti futtatásával:

sudo add-apt-repository ppa:rvm/smplayer 
sudo apt frissítés 
sudo apt install smplayer 

Ez a PPA jelenleg nem biztosít csomagot az Ubuntu 23.10-hez . A 22.04-es csomag letöltése és telepítése azonban jól működik az 23.10-es telepítésen a leírások szerint.

A Debian 8-tól 12-ig (Könyvmoly) verzióhoz az SMPlayer is telepíthető az amd64-ben és az i386-ban is az OBS tárhelyénkeresztül.