Új videó, új discord csatorna

A mai Magyar Linux Videóban a cron, azaz a Linux időzítő beállításáról lesz szó. Bár nagyon az alapokat beszéljük meg, de nem is egy teljes leírás a célom! Egy fontos dolgot megértesz a végére: ha egy parancssoros parancsot be tudsz írni a terminálba már a crontabot is ki tudod tölteni. Maga a szerkezete egyszerű, bár sokan idegenkednek tőle. Nem kell! Az egyik legnagyszerűbb a cron-ban, hogy a periodikusan ismétlődő feladatokat öntevékenyen elindítja, nem maradnak el, és nem nekem kell napi, vagy órás rendszerességgel foglalkoznom velük. Szuper! Volt róla cikk, de van aki jobban szereti a videókat…

Ezentúl, ha nem felejtem el, akkor a blogba is bedobom a Youtube videóim linkjét, hogy ne maradj le. Ha van kedved iratkozz fel oda is, ha nincs, akkor ne :).

A másik hír, ami szomorú, hogy Zoli (LinuxMind) és Beni csatornája a discordon megszűnt. Az okok nekünk mellékesek, a lényeg a fontos. Igen! Van másik! A közösség villámgyorsan átlépett a https://discord.gg/2dM4BqRyQa csatornára, aminek a neve PingvinSarok. Így aki egy normális közösséget szeretne, van lehetősége csatlakozni.
Jogos a kérdés, hogy elsején már tudtuk, de most meg 18-a van és miért nem előbb írtam? Mert megvártam, hogy mi lesz. Nagyon jó érzéssel töltött el, hogy nem egy kérészéletű fellángolás, hanem egy hosszzabtávra tervezett közösség épülést látunk. Pár szobába benéztem és szakmai és az emberi normáknak megfelelő a hangnem. Szóval előtted a lehetőség, hogy kérdezz ott, vagy a tudásodnak megfelelően segítsd a közösséget. Sok nagyon alap kérdésre a legtöbb picit haladó tudja a választ és jó érzés segíteni.