Cozy – audiobook kezelő

Egy érdekes, és keveset tudó audiolejátszót mutatok be. Bár viszonylag keveset tud, de van olyan funkciója, ami nekem nagyon fontos: le tudja kapcsolni magát egy megadott idő elteltével. A legtöbb ilyen program ezt nem tudja, és nekem ez fontos. A program a cozy, ha magáról a programról, telepítésről szeretnél többet tudni, akkor a honlapját keresd fel. Én a hangoskönyvekhez használom, elvileg erre is készül. De bármi más audio termékhez is jó. Az én módszerem a rendezéshez nagyon egyszerű, pár szóban itt is leírom, hogy linket adhassak az elhangzottakhoz. A példa a MEK torrent oldala volt, hiszen itt sok jó hangoskönyv érhető el legálisan. A gyors letöltést ez a cikk segíti, ahol scriptesítettük a torrent fájlok kinyerését. Miután leszedted a kedven hangoskönyveidet lárhatod, hogy azokat valamiképp rendezni is kellene. Nekem van egy viszonylag egyszerű megoldásom: Az első lépésben szerző – cím – felolvasó tagozódású könyvtárakat hozok létre, átnevezve az eredetit. Amit a hangfájlok átnevetése, sorszámozása követ. Ezt már scripttel végzem, egy nagyon jó kis rnm nevű átnevező programmal. A használt fájlkezelő a SpaceFM, ami jól bővíthető scriptekkel, így minden műveletet egy programmal tudok elvégezni.
Ezt követi az ID3- tag-ek kitöltése, ez is félautomata módon történik, hiszen a használt EasyTAG program alkalmas a fájlnévből való kitörésre. Sok egyébre is, de most csak ez a lényeg.
Kitöltés után már csak a Cozy-t kell megtanulni használni, amiről a videó is szól:

Bár a legkényelmesebb megoldás a MEK torrent oldala, és sok jó könyvet találhatsz ott is, én ígértem egy másik aranybányát is:

https://felolvaso.wordpress.com/

Mindenkinek jó szórakozást!